versterker logo

  Versterker.be  
 

Bij Versterker Electronica leert u de verschillen tussen de soorten versterkers

Een auto versterker is een versterker die specifiek voor gebruik in de wagen bedoeld is. Hij is erg compact en neemt niet veel ruimte in waardooru het makkelijk in de koffer kunt plaatsen. Een auto versterker wordt aangesloten op de autoradio en versterkt het origenele signaal dat afkomstig is van uw autoradio. Dit versterkte signaal wordt op zijn beurt door versterker naar de speakers gestuurd zodat uw auto speakers over meer vermogen beschikken dan uw autoradio op zich kan leveren.

Een auto versterker kiezen is niet makkelijk en ook hier heeft u een uitgebreide keuze. Het komt er op aan een auto versterker te kiezen die geen ruis veroorzaakt. Sommige goedkopere auto versterkers kunnen hier wel eens last van hebben en het dus raadzaam vooraf eens te kijken naar de signaal-ruisverhouding. Als die tussen de 60 en 90 dB zit u goed anders is mogelijk dat u ruis ervaart door uw auto versterker. Ook belangrijk is het RMS vermogen dat uw auto versterker kan leveren. Afhankelijk van uw speakers zult u hier opteren voor een vermogen tussen de 100 W en 1000 W. Een auto versterker die een RMS vermogen van 500 W kan leveren is doorgaans redelijk krachtig en met een bijhorende set speakers beschikt u over een aardig vermogen.

auto versterker: illustratie

Een auto versterker aansluiten of installeren is doorgaans niet zo moeilijk. Recente autoradio’s hebben universele kabels die u makkelijk kunt aansluiten aan uw versterker. Wel moet u voor zorgen dat u deze kabels als deze nog niet aanwezig zijn kunt wegwerken in uw wagen. Vaak wordt de auto versterker in de koffer geplaatst en er dienen dan ook kabels te lopen van de autoradio naar de versterker maar van de versterking naar de subwoofer en andere speakers in uw wagen. Denk er even aan wanneer u van plan bent u wagen u te rusten met een nieuwe auto versterkers en bijhorende speakers.

Naast de kwaliteit van uw auto versterker speelt ook de kwaliteit van uw speakers een rol voor de weergave van uw geluid. Als u een nieuwe auto versterker aanschaft en deze aansluit aan uw reeds aanwezige 20 W speakers zou het wel mogelijk zijn dat uw speakers heeft vernield. Let daarom op wanneer u een auto versterker aanschaft u tevens let op het vermogen van uw speakers. Deze dienen de capaciteit van de auto versterker aan te kunnen. Bovendien kunnen slechte speakers er ook voor zorgen dat u met een goeie auto versterker toch een minder geluid ervaart. In dit geval kunt u overwegen een nieuwe set speakers aan te schaffen.

 
   


 

Home >

soorten >

uitleg>

auto versterker>

speaker versterker>


sitemap