versterker logo

  Versterker.be  
 

Bij Versterker Electronica leert u de verschillen tussen de soorten versterkers

Er zijn verschillende soorten versterkers maar ze hebben allemaal hetzelfde doel, het signaal versterken. Voor consumenten kunnen we spreken van 2 soorten versterkers. De audio versterker en video of antenne versterker. Die eerste categorie is dan weer ingedeeld volgens het gebruik. Ook al is het technisch mogelijk gaat men geen versterker voor de woonkamer in een wagen plaatsen. Ook zal men geen auto versterker in de woonkamer naast de dvd-speler plaatsen. Het is gewoon niet praktisch.

Als u rondkijkt voor een audio versterker heeft u al snel gemerkt dat er heel wat keuze is. Zo treft u versterkers aan met of zonder tuner in stereo of dolby. Dolby is een benaming voor meerkanaals geluid en betekent dat het geluid op meerdere sporen zit. Dit laat de versterker toe om verschillende speakers van een ander geluid te voorzien. Zo zal de subwoofer instaan voor de lage bassen en de andere speakers voor de medium en hoge tonen. Het geluid in films is vaak zo gecodeerd dat er een kleine vertraging op de achterste speakers zit zodat u een volledig akoestisch 3d geluid kunt ervaren.

versterker: illustratie

Een versterker waar een tuner inzit, laat u toe rechtreeks met uw versterker naar de radio te luisteren. Met deze versterkers hebt u geen nood aan een aparte tuner of radio, U kunt er uw favoriete radiozenders mee beluisteren zonder nood aan een extern apparaat.

Naast de gekende versterker voor de woonkamer of home cinema zijn er natuurlijk nog de autoradio versterkers. Deze zijn heel wat compacter maar leveren toch een gelijkwaardig vermogen. Deze auto versterkers hebben minder aansluitingen dan de woonkamer variant en beschikken ook niet over een tuner maar hebben dit ook niet nodig. In de wagen dient ook enkel de autoradio aan de versterker aangesloten te worden. En dit is erg makkelijk. Autoradio’s maken gebruik van universele kabels en zowat elke recente autoradio kunt u aansluiten op een autoradio versterker.

Er zijn heel wat fabrikanten die versterkers produceren en u treft dan ook een ruime keuze in verschillende merken. Als leidraad geven we u graag mee waar de verschillende fabrikanten voor gekend zijn. Zo zal u bij Sony en Pioneer de meest innovatieve versterkers terugvinden met allerlei verbeteringen om het geluid zo helder en natuurlijk mogelijk te laten overkomen. Deze bieden heel wat home cinema versterkers maar ook professionele versterkers voor de echte audiofielen. Natuurlijk zijn deze versterkers doorgaans duurder dan de modellen die u aantreft u bij yamaha, rotel of marantz. Ook deze produceren hebben heel goeie versterkers die doorgaans wat goedkoper zijn.

 
   


 

Home >

soorten >

uitleg>

auto versterker>

speaker versterker>


sitemap